Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Stredomorské rolky s bazalkou
Príprava
15 min
Príprava
-
Na malej panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme prelisovaný cesnak, krátko prehrejeme, potom pridáme špenát a restujeme do zvädnutia. Vyberieme a preložíme do väčšej nádoby.
-
Do tej istej nádoby pridáme smotanový syr, nakrájané sušené paradajky, parmezán, soľ a mleté čierne korenie. Dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili. Pridáme udusený špenát.
-
Na každú tortillu natrieme bazalkovú pastu a syrovo-špenátovú zmes rozotrieme v rovnomernej vrstve až po okraj . Tortilly pevne zrolujeme od jedného konca k druhému.
-
Po zrolovaní jemnej stlačíme a položíme spojom nadol.
-
Zúbkovaným nožom jemne nakrájame tortilly na 2 cm plátky.
Tip
Rolky budú ešte chutnejšie, ak ich pripravíte dopredu, zabalíte do potravinovej fólie a necháte cez noc v chladničke.
Servírovanie
Poukladajte na servírovací tanier a ihneď podávajte (14 roliek).