Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Ryžové guľôčky
Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo – veľmi chutné, rýchle a ešte aj zdravé.
Príprava
45 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Na masle krátko opečieme nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a všetko spolu dusíme približne minútu. Pridáme šafran, horúcu vodu, Podravku ochucovadlo s cesnakom a dusíme ešte 5 minút.
-
Nádobu s ryžou odstavíme z ohňa, pridáme parmezán, dobre scedený čerstvý syr a bazalku, ochladíme. Necháme prikryté cca 2 hodiny.
-
Vymiešame 50 g múky a vajce a pridáme do pripravenej zmesi, potom vytvarujeme guľôčky. Vyváľame ich vo zvyšnej múke a fritujeme približne 5 minút.
-
Vypražené guľôčky vyložíme na pijavý papier, aby odsal prebytočný tuk.
Tip
Na prípravu tohto pokrmu používame guľatú ryžu.
Servírovanie
Podávame ako teplé predjedlo, prílohu, alebo hlavný chod so zeleným šalátom.