Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Vyprážané kalamáre na austrálsky spôsob
Austrálčania majú radi kalamáre rovnako ako aj ostatní obyvatelia morského pobrežia (okrem tých, čo žijú pri Čiernom mori, lebo jedine tam nie sú). Jemná chuť kalamárov lepšie vynikne po marinovaní v rôznych marinádach, v ktorých kalamáre zároveň aj zmäknú.
Príprava
45 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Marináda
Na obaľovanie
Na podávanie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Kalamáre nakrájame na kolieska. Vajcia, cesnak, ďumbier a sójovú omáčku zmiešame a takto pripravenou marinádou prelejeme nakrájané kalamáre. Marinujeme približne 1 hodinu.
-
V zmesi múky, Podravky Natur, soli a čierneho korenia vyváľame kúsky marinovaných kalamárov a vyprážame ich v hlbokom horúcom oleji pár minút.
-
Uhorku nakrájame na plátky, rozložíme ich po tanieri a do prostriedku uložíme vyprážané kalamáre. Kalamáre prelejeme čili omáčkou.
Tip
Pri vyprážaní kalamárov je dôležité, aby sme naraz nevyprážali príliš veľa kúskov.
Servírovanie
Podávame teplé, posypané koriandrom.