Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Vyprážané kalamáre na austrálsky spôsob

Tlačiť

Austrálčania majú radi kalamáre rovnako ako aj ostatní obyvatelia morského pobrežia (okrem tých, čo žijú pri Čiernom mori, lebo jedine tam nie sú). Jemná chuť kalamárov lepšie vynikne po marinovaní v rôznych marinádach, v ktorých kalamáre zároveň aj zmäknú.

Príprava

45 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Marináda
Na obaľovanie
Na podávanie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Kalamáre nakrájame na kolieska. Vajcia, cesnak, ďumbier a sójovú omáčku zmiešame a takto pripravenou marinádou prelejeme nakrájané kalamáre. Marinujeme približne 1 hodinu.

  2. V zmesi múky, Podravky Natur, soli a čierneho korenia vyváľame kúsky marinovaných kalamárov a vyprážame ich v hlbokom horúcom oleji pár minút.

  3. Uhorku nakrájame na plátky, rozložíme ich po tanieri a do prostriedku uložíme vyprážané kalamáre. Kalamáre prelejeme čili omáčkou.

Tip

Pri vyprážaní kalamárov je dôležité, aby sme naraz nevyprážali príliš veľa kúskov.

Servírovanie

Podávame teplé, posypané koriandrom.