Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Dvakrát marinovaná chobotnica na grile
Vyskúšajte niečo celkom nové! Chobotnicu, ako je zrejmé už z názvu receptu “vykúpeme” v dvoch marinádach. Po prvej marináde ju hodíme na gril a potom prelejeme druhou, v ktorej počká, kým si pripravíme prílohu.
Príprava
50 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Prvá marináda
Druhá marináda
Na podávanie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Chobotnicu očistíme.
-
Všetky zložky na prvú marinádu premiešame a chobotnicu marinujeme 20 minúť, ak máme čas aj 2- 4 hodiny.
-
Marinovanú chobotnicu upečieme na grilovacej panvici, nakrájame na menšie kúsky, osolíme a zalejeme druhou marinádou.
-
Kapustu a fenikel povaríme v slanej vode a scedíme.
Tip
Čerstvú chobotnicu je lepšie pred prípravou zmraziť. Zmrazená chobotnica sa ľahšie pripravuje a je chutná a mäkká.
Servírovanie
Chobotnicu podávame s varenou kapustou a feniklom a tiež s avokádom pokrájaným na plátky.