Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Dvakrát marinovaná chobotnica na grile

Tlačiť

Vyskúšajte niečo celkom nové! Chobotnicu, ako je zrejmé už z názvu receptu “vykúpeme” v dvoch marinádach. Po prvej marináde ju hodíme na gril a potom prelejeme druhou, v ktorej počká, kým si pripravíme prílohu.

Príprava

50 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Prvá marináda
Druhá marináda
Na podávanie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Chobotnicu očistíme.

  2. Všetky zložky na prvú marinádu premiešame a chobotnicu marinujeme 20 minúť, ak máme čas aj 2- 4 hodiny.

  3. Marinovanú chobotnicu upečieme na grilovacej panvici, nakrájame na menšie kúsky, osolíme a zalejeme druhou marinádou.

  4. Kapustu a fenikel povaríme v slanej vode a scedíme.

Tip

Čerstvú chobotnicu je lepšie pred prípravou zmraziť. Zmrazená chobotnica sa ľahšie pripravuje a je chutná a mäkká.

Servírovanie

Chobotnicu podávame s varenou kapustou a feniklom a tiež s avokádom pokrájaným na plátky.