Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Kuracie mäso s bylinkovým maslom
Receptov s kuracími prsiami nikdy nie je dosť. Tento raz predstavujeme výbornú kombináciu kuracieho mäsa a zeleniny, na ktorej finalizáciu sme použili maslo – a to nie hocijaké. Prečítajte si recept!
Príprava
45 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Zeleninová príloha
Bylinkové maslo
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Maslo trochu roztopíme, premiešame s Podravkou Natur, sekanou petržlenovou vňaťou, citrónovou šťavou, strúhanou citrónovou kôrou a necháme odstáť pri izbovej teplote.
-
Upečené kuracie prsia nakrájame na plátky a umytú zeleninu uvaríme, scedíme a odložíme na teplé miesto.
-
Na panvici v zohriatom oleji trochu opečieme rezne, nakoniec pečenia dáme na každý rezeň lyžicu pripraveného masla a pečieme ešte 1 až 2 minúty.
-
Zvyšným maslom dochutíme uvarenú zeleninu.
Tip
Na prípravu tohto jedla môžeme použiť aj hornú a dolnú časť stehien. V takomto prípade dolné stehná pozdĺžne narežeme a horné stehná vykostíme – takto pripravené mäso sa ľahšie pripraví na grile, alebo na panvici.
Servírovanie
Upečené kuracie rezne posypeme mandľami a podávame so zeleninovou prílohou a šalátom podľa vlastného výberu.