Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Kuracie mäso s bylinkovým maslom

Tlačiť

Receptov s kuracími prsiami nikdy nie je dosť. Tento raz predstavujeme výbornú kombináciu kuracieho mäsa a zeleniny, na ktorej finalizáciu sme použili maslo – a to nie hocijaké. Prečítajte si recept!

Príprava

45 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Zeleninová príloha
Bylinkové maslo

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Maslo trochu roztopíme, premiešame s Podravkou Natur, sekanou petržlenovou vňaťou, citrónovou šťavou, strúhanou citrónovou kôrou a necháme odstáť pri izbovej teplote.

  2. Upečené kuracie prsia nakrájame na plátky a umytú zeleninu uvaríme, scedíme a odložíme na teplé miesto.

  3. Na panvici v zohriatom oleji trochu opečieme rezne, nakoniec pečenia dáme na každý rezeň lyžicu pripraveného masla a pečieme ešte 1 až 2 minúty.

  4. Zvyšným maslom dochutíme uvarenú zeleninu.

Tip

Na prípravu tohto jedla môžeme použiť aj hornú a dolnú časť stehien. V takomto prípade dolné stehná pozdĺžne narežeme a horné stehná vykostíme – takto pripravené mäso sa ľahšie pripraví na grile, alebo na panvici.

Servírovanie

Upečené kuracie rezne posypeme mandľami a podávame so zeleninovou prílohou a šalátom podľa vlastného výberu.