Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Kuracie mäso s medom
Presne ako život, horká a sladká exotická marináda s horčicou a medom, prináša zaujímavú zmes východných chutí a pokrm, ku ktorému nemusíte nutne podávať ryžu.
Príprava
60 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Kuracie mäso nakrájame na kocky a posypeme dvomi lyžičkami Podravky a cayenským korením.
-
Horčicu a med dobre premiešame a zmesou natrieme kuracie mäso. Necháme marinovať najmenej dve hodiny.
-
Zvyšok Podravky varíme približne 5 minút v 300 ml vriacej vody.
-
Marinované kuracie mäso opečieme v horúcom oleji. Pridáme zeleninu nakrájanú na kocky a prelejeme 150 ml vody, v ktorej sa varila Podravka. Ďalej dusíme na miernom ohni, kým mäso a zelenina nezmäknú.
-
Primiešame uvarené špagety, zvyšok tekutiny s Podravkou, sójovú omáčku a ešte raz dobre povaríme..
-
Nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tip
Pokrm je možné pripraviť aj v rúre.
Servírovanie
Kuracie mäso s medom podávame s paradajkovým šalátom.