Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Kuracie mäso s medom

Tlačiť

Presne ako život, horká a sladká exotická marináda s horčicou a medom, prináša zaujímavú zmes východných chutí a pokrm, ku ktorému nemusíte nutne podávať ryžu.

Príprava

60 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Kuracie mäso nakrájame na kocky a posypeme dvomi lyžičkami Podravky a cayenským korením.

  2. Horčicu a med dobre premiešame a zmesou natrieme kuracie mäso. Necháme marinovať najmenej dve hodiny.

  3. Zvyšok Podravky varíme približne 5 minút v 300 ml vriacej vody.

  4. Marinované kuracie mäso opečieme v horúcom oleji. Pridáme zeleninu nakrájanú na kocky a prelejeme 150 ml vody, v ktorej sa varila Podravka. Ďalej dusíme na miernom ohni, kým mäso a zelenina nezmäknú.

  5. Primiešame uvarené špagety, zvyšok tekutiny s Podravkou, sójovú omáčku a ešte raz dobre povaríme..

  6. Nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tip

Pokrm je možné pripraviť aj v rúre.

Servírovanie

Kuracie mäso s medom podávame s paradajkovým šalátom.