Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Kurča na bielom víne
Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.
Príprava
45 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Kuracie plátky pokrájame na kúsky, pridáme muškátový oriešok a opražíme na horúcom masle do zlata.
-
Nalejeme brandy a flambujeme.
-
Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, zalejeme vínom a posypeme 1 lyžicou Podravka ochucovadlom.
-
Zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 30 minút, v prípade potreby pridáme vodu.
-
Hríby nakrájame a osmažíme na rozpálenom oleji, ochutíme soľou a korením.
-
Posypeme petržlenovou vňaťou.
Tip
Ak chceme mať omáčku ešte jemnejšiu a krémovejšiu, pridáme do nej na konci varenia múku, žĺtok a smotanu. Pridávame za stáleho miešania.
Servírovanie
Kurča servírujeme s omáčkou a hríbami . Ako prílohu môžeme zvoliť halušky.