Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Kurča na bielom víne

Tlačiť

Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.

Príprava

45 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Kuracie plátky pokrájame na kúsky, pridáme muškátový oriešok a opražíme na horúcom masle do zlata.

  2. Nalejeme brandy a flambujeme.

  3. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, zalejeme vínom a posypeme 1 lyžicou Podravka ochucovadlom.

  4. Zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 30 minút, v prípade potreby pridáme vodu.

  5. Hríby nakrájame a osmažíme na rozpálenom oleji, ochutíme soľou a korením.

  6. Posypeme petržlenovou vňaťou.

Tip

Ak chceme mať omáčku ešte jemnejšiu a krémovejšiu, pridáme do nej na konci varenia múku, žĺtok a smotanu. Pridávame za stáleho miešania.

Servírovanie

Kurča servírujeme s omáčkou a hríbami . Ako prílohu môžeme zvoliť halušky.