Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Mäsové knedličky

Tlačiť

Vychýrené v severských krajinách sa mäsové knedličky líšia v závislosti od regiónu. Vo Fínsku, odkiaľ pochádza tento recept sa volajú „Lihapullat“ a vo Švédsku „Köttbulla“. Fíni odporúčajú podávať mäsové knedličky s varenými zemiakmi, alebo so zemiakovou kašou.

Príprava

50 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Strúhanku premiešame s vodou a so smotanou a necháme odstáť približne 10 minút.

  2. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, necháme ju trochu vychladnúť a spolu s novým korením, bielym korením, Podravkou ochucovadlom, vajíčkom a strúhankou ju pridáme do mäsa a dobre premiešame.

  3. Zo zmesi vyformujeme knedličky, ktoré pečieme na horúcom oleji z každej strany približne 5 minút.

Tip

Mäsové knedličky formujeme vlhkými rukami.

Servírovanie

Upečené mäsové knedličky podávame s varenými zemiakmi a šalátom zo strúhanej mrkvy.