Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Mäsové knedličky
Vychýrené v severských krajinách sa mäsové knedličky líšia v závislosti od regiónu. Vo Fínsku, odkiaľ pochádza tento recept sa volajú „Lihapullat“ a vo Švédsku „Köttbulla“. Fíni odporúčajú podávať mäsové knedličky s varenými zemiakmi, alebo so zemiakovou kašou.
Príprava
50 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Strúhanku premiešame s vodou a so smotanou a necháme odstáť približne 10 minút.
-
Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, necháme ju trochu vychladnúť a spolu s novým korením, bielym korením, Podravkou ochucovadlom, vajíčkom a strúhankou ju pridáme do mäsa a dobre premiešame.
-
Zo zmesi vyformujeme knedličky, ktoré pečieme na horúcom oleji z každej strany približne 5 minút.
Tip
Mäsové knedličky formujeme vlhkými rukami.
Servírovanie
Upečené mäsové knedličky podávame s varenými zemiakmi a šalátom zo strúhanej mrkvy.