Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Palacinky plnené mäsom

Tlačiť

Nie je veľmi známe, že palacinky sú pokrmom maďarského pôvodu. Niektoré časti Maďarska, ako napríklad Hortobágy ich považujú za svoju veľmi chutnú a obľúbenú špecialitu, dnes už rozšírenú v celom svete.

Príprava

60 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Na panvici s horúcim olejom krátko opečieme nakrájanú cibuľu.

  2. Pridáme mleté mäso, dobre ho opečieme, zamiešame červenú papriku a pokračujeme v dusení za podlievania vodou podľa potreby.

  3. K napoly zmäknutému mäsu pridáme papriku a olúpané paradajky (všetko nakrájané na kocky), pokrájaný cesnak, trochu soli a Podravku ochucovadlo.

  4. Nakoniec primiešame múku rozmiešanú v dvoch lyžiciach kyslej smotany, povaríme a trochu ochladíme.

  5. Takto pripravenou plnkou naplníme horúce palacinky, zrolujeme ich, alebo zložíme do tvaru vankúšika.

  6. V rovnakej panvici ohrejeme sladkú smotanu so zvyškom kyslej. Zmes nalejeme do ohňovzdornej nádoby a uložíme na ňu pripravené palacinky, ktoré prelejeme zvyškom smotany. Vložíme do horúcej rúry a krátko zapečieme.

Tip

Takto pripravené palacinky môžeme aj obaliť a vyprážať v oleji a následne podávať s kyslou smotanou.

Pridaním múky a smotany do mäsovej plnky získame kompaktnejšiu hmotu a dodatočnú arómu.

Servírovanie

Palacinky s mäsom ozdobíme podľa vlastného vkusu nakrájanou paprikou. Podávame horúce.