Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Palacinky plnené mäsom
Nie je veľmi známe, že palacinky sú pokrmom maďarského pôvodu. Niektoré časti Maďarska, ako napríklad Hortobágy ich považujú za svoju veľmi chutnú a obľúbenú špecialitu, dnes už rozšírenú v celom svete.
Príprava
60 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Na panvici s horúcim olejom krátko opečieme nakrájanú cibuľu.
-
Pridáme mleté mäso, dobre ho opečieme, zamiešame červenú papriku a pokračujeme v dusení za podlievania vodou podľa potreby.
-
K napoly zmäknutému mäsu pridáme papriku a olúpané paradajky (všetko nakrájané na kocky), pokrájaný cesnak, trochu soli a Podravku ochucovadlo.
-
Nakoniec primiešame múku rozmiešanú v dvoch lyžiciach kyslej smotany, povaríme a trochu ochladíme.
-
Takto pripravenou plnkou naplníme horúce palacinky, zrolujeme ich, alebo zložíme do tvaru vankúšika.
-
V rovnakej panvici ohrejeme sladkú smotanu so zvyškom kyslej. Zmes nalejeme do ohňovzdornej nádoby a uložíme na ňu pripravené palacinky, ktoré prelejeme zvyškom smotany. Vložíme do horúcej rúry a krátko zapečieme.
Tip
Takto pripravené palacinky môžeme aj obaliť a vyprážať v oleji a následne podávať s kyslou smotanou.
Pridaním múky a smotany do mäsovej plnky získame kompaktnejšiu hmotu a dodatočnú arómu.
Servírovanie
Palacinky s mäsom ozdobíme podľa vlastného vkusu nakrájanou paprikou. Podávame horúce.