Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Polievka “Anička”
Kto by odolal polievke s českým národným menom “Anička”! Základnými surovinami na jej prípravu sú zemiaky, mlieko a rasca, preto jednoduchosť a dostupnosť pre každé vrecko z nej urobia vítaný pokrm v každej domácnosti.
Príprava
40 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
- 
											Do vriacej vody vložíme cibuľu nakrájanú na plátky, kocky zemiakov, Podravku ochucovadlo a rascu a varíme na miernom ohni 10 minút. 
- 
											V druhej nádobe do vriaceho mlieka zamiešame škrobovú múčku, ktorú sme predtým rozmiešali v troche vody a krátko premiešame. 
- 
											Odstavíme zo sporáka, zmiešame rozšľahané vajcia a citrónovú šťavu a zmes pridáme k zemiakom. 
Tip
Podľa chuti do polievky môžeme pridať koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler).
Servírovanie
Teplú polievku nalejeme do tanierov a ozdobíme čerstvou nasekanou pažítkou.
 
		 
		