Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Polievka “Anička”

Tlačiť

Kto by odolal polievke s českým národným menom “Anička”! Základnými surovinami na jej prípravu sú zemiaky, mlieko a rasca, preto jednoduchosť a dostupnosť pre každé vrecko z nej urobia vítaný pokrm v každej domácnosti.

Príprava

40 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Do vriacej vody vložíme cibuľu nakrájanú na plátky, kocky zemiakov, Podravku ochucovadlo a rascu a varíme na miernom ohni 10 minút.
  2. V druhej nádobe do vriaceho mlieka zamiešame škrobovú múčku, ktorú sme predtým rozmiešali v troche vody a krátko premiešame.
  3. Odstavíme zo sporáka, zmiešame rozšľahané vajcia a citrónovú šťavu a zmes pridáme k zemiakom.

Tip

Podľa chuti do polievky môžeme pridať koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler).

Servírovanie

Teplú polievku nalejeme do tanierov a ozdobíme čerstvou nasekanou pažítkou.

Hľadať v obchodoch: