Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Tempura
hlavné jedlo, predjedlá, morské plody
Pokrm tempura dnes poznáme ako japonský pokrm. V histórii gastronómie sa spomína, že tempuru, ešte v dávnom 17.storočí do krajiny vychádzajúceho slnka doniesli portugalskí misionári.
Príprava
60 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Krevety vložíme na krátko do mrazničky, potom oddelíme chvostíky a očistíme ich od pancierov. Zeleninu a huby umyjeme, osušíme a nakrájame na podlhovasté kúsky (z paprík ošúpeme kožu). Múku dáme do hlbšej nádoby, zmiešame ju s práškom do pečiva, pridáme bielok a veľmi studenú vodu, Vymiešame metličkou na šľahanie, tak že získame tekuté cesto, ktoré krátko ponecháme v chladničke. V hlbokej nádobe zahrejeme olej na teplotu cca 180°C. Zeleninu posypeme Podravkou a premiešame. Kúsky zeleniny berieme rukou, namáčame ich do cestíčka a kladieme do horúceho oleja. Praženie nech trvá krátko. Rovnako urobíme aj s krevetami. Vyprážanú zeleninu a krevety vyberáme dierkovanou lyžicou a kladieme ich na kuchynský papier, ktorý vpije nadmerný tuk.
Tip
Servírovanie



páči sa vám to?